Ne on-teatterin toiminta

Ne on -teatteri ry on ollut toiminnassa vuodesta 1997 lähtien. Teatterilta valmistuu vuoden aikana keskimäärin noin kaksi näytelmää olosuhteista riippuen. Yhdistys valmistaa mahdollisuuksien mukaan myös erilaisia keikkaesityksiä esim. pikkujouluihin, syntymäpäiville, ym. Näissä puitteissa suosittelemme ottamaan ajoissa yhteyttä, sillä valmistusaikaa tarvitaan n.3 viikkoa. Mikäli teatterilla on meneillään esityskausi, keikkaesitykset jäävät silloin vähemmälle. Silloin yritämme kuitenkin vinkata, mistä ohjelmaa voisi kysyä.

Olemme esiintyneet teatterikatselmuksissa, mm. Seinäjoen harrastajateatterikesässä kolme kertaa (Maa on syntinen laulu, Liian paksu perhoseksi, Huojuva talo) ja Kuopion Kallavassa kolme kertaa (Maa on syntinen laulu, Liian paksu perhoseksi, Kurjat). Vuonna 2011 vierailimme San Diegossa, Kaliforniassa FinnFest 2011 -festivaaleilla Joulupukki ja noitarumpu -näytelmällä.

Kauhajoen Ne on -teatteri on tehnyt yhteistyötä myös mm. Panula-opiston kanssa Veri vetää (2003) ja Mannermainen nainen (2004) -musikaaleissa.

Suupohjan teatteriharrastajien kanssa Onnen maa (2007, Teuva) ja Pikku Pietarin piha (2008, Teuva) -näytelmissä sekä Kurikan kulttuuritoimijoiden kanssa Peppi Pitkätossu (2010, Jurva) -musikaalissa.

Vuonna 2013 olimme mukana Suupohjan kehittämisyhdistyksen "Jätevedet putkeen" -hankkeessa

jakso 1. https://www.youtube.com/watch?v=r-Dbag8EYjE

jakso 2. https://www.youtube.com/watch?v=Lz8S1gMbMOY

jakso 3.https://www.youtube.com/watch?v=msosoeSlA9A

jakso 4. https://www.youtube.com/watch?v=1uKoNtcr2ks

 

Kesällä 2014 olimme osana Mark Heidt:n järjestämää "Kapalevyn ihmeellinen maailma"-kulttuuritapahtumaa. Tapahtuma oli jo sinänsä hieno kokemus, tutustuminen Simpsonien piirtäjään, John Achenbachiin, toi vielä oman lisänsä tapahtuman muistoihin.

Loppuvuodesta (2014) teimme yhteistyötä Kauhajoen Karhun Tukijaoston kanssa "Kurkistus Jouluun" -tapahtumassa, järjestämällä muotinäytösosuuden paikallisten yritysten kanssa.

Kesäkuussa 2015 yhdistyksen jäseniä oli mukana Jussi Asun kirjoittamassa ja Eija-Irmeli Lahden ohjaamaassa kuvaelmassa, Merestä noussut maakunta. Kuvaelma esitettiin Eläkeliiton kesäjuhlassa Seinäjoki-Areenalla.


Lisäksi teemme yhteistyötä alueen muiden harrastajateattereiden kanssa, lainaamalla heille näyttelijöitämme, puvustoa, rekvisiittaa, valo- ja äänikalustoa mahdollisuuksiemme mukaan. Jäseniämme on ollut mukana avustajina useissa elokuvaprojekteissa sekä myös radiomainoksissa.

Kauhajoen Ne on -teatteri kurssittaa jäseniään sekä itse järjestämillään kursseilla, että tukemalla osallistumista muualla järjestettyihin kursseihin. Lisäksi ylläpidämme vuokratiloissa puvusto-, lavaste-, rekvisiitta- ja kokoustilaa.

Vuoden Naama

Kauhajoen Ne on-teatteri ry valitsee joka vuosi jäsenistään Vuoden naaman.
Vuoden naama valitaan jäsenien kesken äänestämällä ja titteli ansaitaan eri meriiteillä,
joita ovat mm. upea roolityö näytelmässä, aktiivisuus Ne on:in riveissä kyseisenä vuotena. 

 

Lue lisää

 

Elämän Naamiot

Ohjaaja Eija-Irmeli Lahti on lahjoittanut 6.4.2017 Ne on -teatterille keramiikkataiteilija Päivi Rintaniemen suunniteleman kiertopalkinnon "Elämän Naamiot" . 

Lue lisää

Yhteystiedot

Puheenjohtaja: Miia Mettala
 050 4756648

Sihteeri: Marja Mäkinen

Pukuvuokraukset: Tiina Latva-Krekola
040 098 5439

Sähköpostilla
 neonteatteri@gmail.com